Misschien dat je denkt dat sel de Guérande, Keltisch zeezout en sel gris allemaal een ander zout zijn? Niets is minder waar, het is hetzelfde zout, afkomstig uit het Franse stadje Guérande in Bretagne.
Zout ziet van nature wit. Sel de Guérande ziet grijs vanwege de kleilagen waarin het zout gewonnen wordt. Wat maakt deze kleilagen grijs? Zeeklei is vaak grijs vanwege de stoffen die erin aanwezig zijn.
Wanneer we fleur de sel oogsten, dan gebeurt dit aan de oppervlakte. Fleur de sel is stralend wit en bevat de energie van de zon. Keltisch zeezout wordt op de bodem gewonnen, de ondergrond bepaalt de grijze kleur (Keltisch zeezout bevat minuscule kleine klei-en zandrestjes).
De zoutpannen van het Keltisch zeezout bevinden zich aan de kust van Bretagne, aan de Noordelijke Atlantische Oceaan en tussen de riviermondingen van de Loire en de Vilaine, bij het plaatsje Guérande.
Mondiaal gebeuren er met regelmaat ‘ongelukken’, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor (de gezondheid van)…
Veel kraanwater bevat asbest, afkomstig uit waterleidingen, gemaakt van oersterk asbestcement (bekend onder de merknaam…
Van PFAS (poly- en perfluoroalkylstoffen) bestaan zo'n 6000 verschillende soorten, waaronder PFOA, PFOS, PTFE (Teflon) en GenX.…
Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België…
Slechts enkele merken hebben geen microplastics in hun water Microplastics zijn inmiddels overal: ook in…
Ook in het drinkwater of kraantjeswater Ernstige milieuverontreiniging, met name van de bodem en het…