Ik word moe van mensen zoals vele journalisten, vele politici, sommige artsen en enkele wetenschappers die zeggen dat er geen middel bestaat tegen dit coronavirus. De grote meerderheid van besmette mensen heeft reeds aangetoond dat overleven na besmetting de regel is. Weg met de bangmakerij en fatalisme. Wél voorzichtig zijn en onze weerstand versterken.
Mijn raadgeving is gebaseerd op 19 wetenschappelijke artikelen, samengevat in één document. In overweging nemend dat er wetenschappelijk bewijs is voor de antivirale kracht van extra vierge kokosolie, raad ik mensen aan om preventief dagelijks een eetlepel extra vierge kokosolie te nemen. Kokosolie heeft geen negatieve neveneffecten op de gezondheid. Ook dit is wetenschappelijk aangetoond. Deze raadgeving is niet bedoeld om een arts te vervangen.
26.03.2020, Auteur Bart Maes (www.bartmaes.eu).
Met dank aan: Dr J. Montoya, Dr.Fabian M. Dayrit, Ph.D. & Dr. Mary T. Newport, M.D., alsook mijn dank aan Ateneo de Manila University, en de National Academy of Science & Technology-Filipijnen
Terwijl ik dit schrijf, heeft de WGO een wereldwijde noodtoestand uitgeroepen over het nieuwe coronavirus COVID-19, dat zich inmiddels ook ver buiten China heeft verspreid. Dit virus blijkt gerelateerd te zijn aan SARS (Zhou et al., 2020), een coronavirus dat in 2003 een uitbraak veroorzaakte. Verschillende onderzoekers ontwikkelden medicijnen die specifiek gericht zijn op protease-enzymen (eiwitverterende enzymen) in het coronavirus, maar de de uitslagen van deze medicijnen / vaccins zijn nog maanden onderweg.
Dr J. Montoya, Dr.Fabian M. Dayrit, Ph.D. en Dr. Mary T. Newport, M.D. zijn onderzoekers (oa Manilla University & Nat Academy of Science) die momenteel aandacht vragen voor het potentieel van extra vierge kokosolie in de strijd tegen virussen. Zuivere, biologische kokosolie als sterk en veilig antiviraal middel tegen virussen zoals het coronavirus COVID-19. De sterk antivirale werking van kokosolie werd reeds meermaals bewezen in diverse wetenschappelijke studies.
De National University van Singapore test nu extra virgin kokosolie specifiek in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 en laat kokosolie preventief voorschrijven. (FP, Foreign Policy News, 13,3,2020)
Kokosolie bevat namelijk bepaalde stoffen in een unieke combinatie, die tezamen heel effectief zijn. Zo is van laurinezuur (C12) en monolaurine (het derivaat ervan) al vele jaren bekend dat ze een aanzienlijke antivirale werking hebben. Laurinezuur is een vetzuur met middellange ketens dat ongeveer 50% van de kokosolie uitmaakt. Monolaurine is een metaboliet die van nature wordt geproduceerd door de lichaamseigen enzymen bij inname van kokosolie en ook verkrijgbaar is in pure vorm als supplement. Natriumlaurylsulfaat, een veel voorkomende oppervlakteactieve stof die is gemaakt van laurinezuur, heeft ook krachtige antivirale eigenschappen. Laurinezuur, monolaurine en natriumlaurylsulfaat (ook bekend als natriumdodecylsulfaat) worden in veel producten gebruikt vanwege hun antivirale eigenschappen.
Er zijn drie bewezen mechanismen die de antivirale activiteit van laurinezuur en monolaurine in kokosolie verklaren. Ze:
1. Desintegratie van het virus membraan
De antivirale activiteiten van laurinezuur en monolaurine werden voor het eerst opgemerkt door Sands en co-workers (1979) en later door Hierholzer & Kabara (1982). Hierholzer & Kabara toonden in het bijzonder aan dat monolaurine de effectiviteit van 14 menselijke RNA- en DNA-omhulde virussen in celkweek met meer dan 99,9% kan verminderen. Monolaurine werkt door de virus omhulling te desintegreren. Thormar en zijn medewerkers (1987) bevestigden het vermogen van laurinezuur en monolaurine om virussen te inactiveren door het celmembraan uit elkaar te halen. Van natriumlaurylsulfaat (een derivaat uit kokosolie) is aangetoond dat het de virale envelop kan oplossen en denatureren (Piret 2000, 2002).
Van kokosolie is aangetoond dat zij gram positieve virussen en bacteriën ontmantelt. Het menselijk immuunsysteem kan dan gemakkelijk komaf maken met het ontmantelde virus. Zie onderaan de tekst over gram positieve virussen. Bekijk ook de video.
2. Laurinezuur in kokosolie remt de rijping van
virussen
zodat ze zich niet of beduidend minder kan vermenigvuldigen
Virale hemorragische koorts is een ziekte veroorzaakt door een virus. Afhankelijk van het virus kan het ziekteverloop mild tot ernstig zijn. De virussen die hemorragische koorts veroorzaken zijn RNA-virussen. Behalve koorts zijn er klachten van vermoeidheid, duizeligheid, zwakte en spierpijn.
Hemorragische
koorts is vaak moeilijk te herkennen. De mortaliteit varieert tussen de 25% en
90%. Aldus De Merck Manual (Hemorragische koorts, februari 2003).
Het Junin-virus (JUNV) is de veroorzaker van Argentijnse hemorragische koorts. In
een vergelijking tussen de verzadigde vetzuren van C10 (van kokosolie) tot C18
tegen JUNV-infectie, lieten Bartolotta en collega’s (2001) zien dat laurinezuur
uit kokosolie de meest actieve remmer was. Uit studies werd geconcludeerd dat
laurinezuur een late rijpingsfase in de replicatieve cyclus van JUNV remde. Van
transmissie-elektronen-microscoopbeelden is JUNV een omhuld virus met
glycoproteïnen, die zijn ingebed in de lipide dubbellaag die virale pieken
vormt (Grant et al., 2012), vergelijkbaar met COVID-19.
3. Voorkomt de binding van virale eiwitten aan het gastheer celmembraan
Hornung en zijn medeonderzoekers (1994) toonden aan dat het laurinezuur uit kokosolie de aanmaak van infectieus vesiculair stomatitisvirus op een dosisafhankelijke en omkeerbare manier remt. Na verwijdering van laurinezuur verdween het antivirale effect. Ze merkten op dat laurinezuur de eiwitsynthese van het virale membraan (M) niet beïnvloedde, maar de binding van virale M-eiwitten aan het membraan van de gastheercel voorkwam.
Meer dan 70% van de vetzuren in kokosolie hebben een antivirale werking, waaronder laurinezuur, caprinezuur, caprylzuur, capronzuur en myristinezuur, die allen een anti-septische werking hebben, zowel viraal als bacterieel.Hoewel laurinezuur verantwoordelijk is voor een groot deel van de gerapporteerde antivirale activiteit van kokosolie, hebben caprinezuur (C10) en monocaprine ook veelbelovende activiteit getoond tegen andere virussen, zoals HIV-1 (Kristmundsdóttir et al., 1999). Kokosolie bevat ongeveer 7% caprinezuur. Hilarsson en zijn collega’s (2007) testten virucidale activiteiten van vetzuren, monoglyceriden en vet alcoholen tegen respiratoir syncytieel virus (RSV) en humaan para-influenza-virus type 2 (HPIV2) bij verschillende concentraties, tijden en pH-waarden. Ze meldden dat de meest actief geteste verbinding monocaprine (C10) was, die ook activiteit vertoonde tegen het influenza A-virus en significante virucidale activiteiten, zelfs bij zeer lage concentraties van 0,06-0,12%.
Kokosolie en zijn vetzuren zijn veilig, effectief en antiviraal gebleken, zowel bij mensen als dieren. Vanwege deze antivirale en antibacteriële bescherming die het aan ons en onze dieren biedt, wordt kokosolie, evenals laurinezuur en monolaurine, gebruikt bij landbouwhuisdieren en huisdieren als diervoeder supplementen bij kip, varkens en honden (Baltic et al., 2017).
Van monolaurine is aangetoond dat het de kip effectief beschermt tegen het vogelgriepvirus (van der Sluis, 2015). Li en zijn onderzoeksteam (2009) maakten een gel die monolaurine bevatte en ontdekten dat het zeer actief was tegen herhaalde hoge virale ladingen van Simean-immunodeficiëntievirus bij makaken (apen) en Kirtane en medewerkers (2017) ontwikkelden een 35% -gel van monolaurine voor toepassing in de vrouwelijke geslachtsorganen om te beschermen tegen hiv.
Natriumlaurylsulfaat (SLS) uit kokosolie wordt in lage concentraties gebruikt om virussen in melk van landbouwhuisdieren te deactiveren (de Sousa et al., 2019). SLS van kokosolie is het actieve bestanddeel in commerciële desinfectiedoekjes en een standaard laboratorium desinfectiemiddel. Het is tevens een emulgator en penetratie versterker (waardoor stoffen dieper in de huid of lichaam kunnen binnendringen) in farmaceutische preparaten.
Verschillende in-vitro-, dier- en mens studies ondersteunen het potentieel van kokosolie en afgeleid producten van kokosolie als effectieve en veilige middelen tegen een virus zoals COVID-19. Onderzoeken bij andere virussen tonen aan dat er ten minste drie mechanismen in werking treden die de antivirale activiteit in kokosolie verklaren.
Gezien het aanzienlijke wetenschappelijke bewijs voor de antivirale activiteit van kokosolie en hun algemene veiligheid dringen we erop aan dat klinische studies worden uitgevoerd onder patiënten die zijn geïnfecteerd met COVID-19 (zie hieronder). Net zoals de universiteit van Singapore dat doet. Deze behandeling is betaalbaar, zonder risico en de potentiële voordelen zijn enorm.
Doordat extra virgin kokosolie veilig en ruim beschikbaar is, acht ik het zinvol om kokosolie te beschouwen als een algemeen preventief middel tegen virale en microbiële infecties.
1
Eetlepel per dag voor preventie. Tot 3 eetlepels per dag bij besmetting.
Hoe gebruiken? Gewoon met de lepel, smeren op je brood, ermee bakken of
verwerken in recepten.
Besef dat de allesomvattende maatregelen die je neemt, bepalend zijn of de gastheer zich kan wapenen tegen het coronavirus. Het is een tweestrijd tussen de mate dat we belast worden met het virus en onze weerstand. Go for coco.
Gram negatief en gram positief zijn termen die gebruikt worden om bepaalde typen bacteriën zichtbaar en herkenbaar te maken onder een lichtmicroscoop. Door middel van gramkleuring vallen bacteriën en mogelijke virussen uiteen in twee verschillende aankleurende groepen, die men gram negatief (rood) of gram positief (blauwpaars) noemt. Het verschil in kleur ontstaat door het al dan niet aanwezig zijn van een dikke peptidoglycaanlaag om de bacterie heen. De methode is genoemd naar de uitvinder ervan, de Deense microbioloog Hans Chritian Gram (1853-1938), die de techniek in 1884 ontwikkelde.
Gram positieve virussen die met kokosolie ontmanteld worden en door ons immuunsysteem vervolgens gemakkelijker kunnen worden gedood en afgevoerd zijn:
Cytomegaalvirus, Epstein-Barr, Hepatitis C, Herpes simplex, Herpes viridae, HIV, Menselijk herpes virus-6A, Menselijk lymfotroop virus-1, Influenza, Leukemie, Pneumonovirus, Rubeola, Sarcoma virus, Syncytiaal virus, Vesicular stomatitis virus, Visna virus
Bekijk de educatieve video over gram positieve en gram negatieve virussen en bacteriën.
Bronnen betreffende kokosolie en coronavirus
Baltić B, Starčević M, Đorđević J, Mrdović B, Marković R. Importance of medium chain fatty acids in animal nutrition. IOP Conf. Series: Earth and Environmental Science 2017; 85: 012048.
Bartolotta S, Garcí CC, Candurra NA, Damonte EB. Effect of fatty acids on arenavirus replication: inhibition of virus production by lauric acid. Archives of Virology, 2001; 146(4): 777-790.
Bondi CAM, Marks JL, Wroblewski LB, et al. Human and Environmental Toxicity of Sodium Lauryl Sulfate (SLS): Evidence for Safe Use in Household Cleaning Products. Environmental Health Insights 2015:9 27–32
Dayrit CS. Coconut Oil in Health and Disease: Its and Monolaurin’s Potential as Cure for FOR HIV/AIDS. XXXVII Cocotech Meeting. Chennai, India. July 25, 2000.
De Sousa ALM, Pinheiro RR, Araújo JF, et al. Sodium dodecyl sulfate as a viral inactivator and future perspectives in the control of small ruminant lentiviruses. Arquivos do Instituto Biológico, 2019; 86. Epub Nov 28, 2019.
Grant A, Seregin A, Huang C, Kolokoltsova O, Brasier A, Peters C, Paessler S. Junín Virus Pathogenesis and Virus Replication. Viruses, 2012; 4: 2317-2339.
Hierholzer JC, Kabara JJ. In-vitro effects of monolaurin compounds on enveloped RNA and DNA viruses. Journal of Food Safety, 1982; 4(1): 1-12
Hilmarsson H, Traustason BS, Kristmundsdóttir T, Thormar H. Virucidal activities of medium- and long-chain fatty alcohols and lipids against respiratory syncytial virus and parainfluenza virus type 2: comparison at different pH levels. Archives of Virology 2007: 152(12):2225-36.
Hornung B, Amtmann E, Sauer G. Lauric acid inhibits the maturation of vesicular stomatitis virus. Journal of General Virology, 1994; 75: 353-361.
Kirtane AR, Rothenberger MK, Frieberg A, et al. Evaluation of vaginal drug levels and safety of a locally administered glycerol monolaurate cream in Rhesus macaques. Journal of Pharmaceutical Science 2017; 106(7):1821-1827.
Kristmundsdóttir T, Arnadóttir SG, Bergsson G, Thormar H. Development and evaluation of microbicidal hydrogels containing monoglyceride as the active ingredient. Journal of Pharmaceutical Science, 1999; 88(10): 1011-1015.
Li Q, Estes JD, Schlievert PM, et al. Glycerol monolaurate prevents mucosal SIV transmission. Nature 2009; 458(7241): 1034–1038.
Piret J, Déseomeaux A, Bergeron MG, et al. Sodium lauryl sulfate, a microbicide effective against enveloped and nonenveloped viruses. Current Drug Targets 2002; 3(1):17-30.
Piret J, Lamontagne J, Bestman-Smith J, et al. In Vitro and In Vivo Evaluations of Sodium Lauryl Sulfate and Dextran Sulfate as Microbicides against Herpes Simplex and Human Immunodeficiency Viruses. Journal of Clinical Microbiology 2000;110-119.
Sands JA, Landin P, Auperin D, Reinhardt A. Enveloped Virus Inactivation by Fatty Acid Derivatives. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 1979; 15(1): 27-31.
Thormar H, Isaacs CE, Brown HR, Barshatzky MR, Pessolano T. Inactivation of Enveloped Viruses and Killing of Cells by Fatty Acids and Monoglycerides. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 1987; 31(1): 27-31.
van der Sluis W. Potential antiviral properties of alpha-monolaurin. Poultry World. Downloaded from: https://www.poultryworld.net/Nutrition/Articles/2015/12/Potential-antiviral-properties-of-alpha-monolaurin-2709142W.
Widhiarta KD. Virgin Coconut Oil for HIV – Positive People. Cord, 2016; 32 (1): 50-57.
Zhou P, Yang X-L, Wang X-G, et al. Discovery of a novel coronavirus associated with the recent pneumonia outbreak in 2 humans and its potential bat origin. bioRxiv preprint first posted online Jan. 23, 2020; doi: http://dx.doi.org/10.1101/2020.01.22.914952.
Mondiaal gebeuren er met regelmaat ‘ongelukken’, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor (de gezondheid van)…
Veel kraanwater bevat asbest, afkomstig uit waterleidingen, gemaakt van oersterk asbestcement (bekend onder de merknaam…
Van PFAS (poly- en perfluoroalkylstoffen) bestaan zo'n 6000 verschillende soorten, waaronder PFOA, PFOS, PTFE (Teflon) en GenX.…
Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België…
Slechts enkele merken hebben geen microplastics in hun water Microplastics zijn inmiddels overal: ook in…
Ook in het drinkwater of kraantjeswater Ernstige milieuverontreiniging, met name van de bodem en het…