HIV kan mede bestreden worden door kokosolie op dezelfde manier als kokosolie effectief is tegen andere bacteriën en virussen. Onlangs is er veel ophef en research geweest over hoe het menselijk herpes virus-6A (HHV-6A) synergetisch kan samenwerken met HIV-virus in de aanvallen op het immuunsysteem. Dit gebeurt vooral door het verlagen van een specifieke lymfocytensoort (CD4) en het vernietigen van lymfeklieren.
Een studie uitgevoerd door Knox en Carrigan in Wisconsin, heeft aan het licht gebracht dat de belangrijkste vorm van dit virus terug te vinden is in de lymfeknopen van alle geteste HIV-besmette patiënten. (12) Gelukkig is HHV-6A één van de virussen die door de middellange keten-vetten (MCT’s), die je terugvindt in kokosolie, kan worden vernietigd.
‘Onderzoeken rapporteren dat kokosolie een antiviraal effect heeft en het niveau van de virale infectie van HIV patiënten naar beneden kan brengen. De positieve antivirale actie was niet alleen door de monoglyceriden van laurinezuur maar ook door de kokosolie op zich. Met kokos bestaat een goedkoop middel in de strijd tegen het HIV-virus. (13)
De aanbevolen therapeutische hoeveelheid kokosolie is 3-5 eetlepels per dag, wat overeenkomt met een halve kokosnoot. Kokosolie helpt niet alleen infecties bestrijden bij AIDS-patiënten maar gaat er ook voor zorgen dat ze gemakkelijker op gewicht blijven. Kokosolie helpt ervoor zorgen dat ondervoede patiënten terug op gewicht komen zonder dat er sprake is van overgewicht. Kokosolie kan dus ook een belangrijk voedingssupplement zijn tijdens therapie. Het is makkelijk verteerbaar, geeft onmiddellijk energie,verbetert de darmfunctie en is gemakkelijk te gebruiken in allerlei recepten.
Mondiaal gebeuren er met regelmaat ‘ongelukken’, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor (de gezondheid van)…
Veel kraanwater bevat asbest, afkomstig uit waterleidingen, gemaakt van oersterk asbestcement (bekend onder de merknaam…
Van PFAS (poly- en perfluoroalkylstoffen) bestaan zo'n 6000 verschillende soorten, waaronder PFOA, PFOS, PTFE (Teflon) en GenX.…
Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België…
Slechts enkele merken hebben geen microplastics in hun water Microplastics zijn inmiddels overal: ook in…
Ook in het drinkwater of kraantjeswater Ernstige milieuverontreiniging, met name van de bodem en het…