Kokosolie

Is kokosolie echt ‘puur vergif’?

“oeps, lekker gelogen over kokosolie en vele begonnen terug te twijfelen aan de fantastische voordelen van extra vierge kokosolie” De giftige profe$$or Dr . Karin Michels

In augustus liet professor Karin Michels hemel en aarde bewegen met haar heftige uitspraken over kokosolie. Volgens haar zou kokosolie “puur vergif” zijn en is het één van de slechtste dingen die je kan eten.

De profe$$or Karin Michels van een school in Havard (Nee, niet Havard university maar TH Chan school) en sinds 2013 aan het hoofd van een Instituut voor Preventie en Kanker Epidemiologie (bevolkingsstudies omtrent kanker) deed een overbluffende uitspraak. Michels deed een provocerende uitspraak over kokosolie zoals Trump deze zou doen. Ongenuanceerd en bedoeld om de aandacht voor zichzelf op te eisen en met belangengroepen in het hoofd. “Kokosolie is gif, ongezonder dan reuzel”. Als wetenschapper kon zij in haar voordracht in Freiburg geen enkele bevolkingsstudie aanhalen om haar brutale stelling over ‘kokosolie is vergif’ te bewijzen. Dat was al opmerkelijk.

--

Zij baseerde zich op een totaal achterhaalde stelling dat verzadigde vetten je aders zouden doen toeslibben. Ze zei verzadigd vet is hard. Nochthans is kokosolie vloeibaar op 20°C en je lichaam heeft een temperatuur van 37°C. Daarenboven heeft kokosolie de kleinste (lichtste) moleculaire structuur van alle vetten. Dus van dichtslibben nooit sprake. Er zijn veel professoren en universiteiten die duidelijk maken dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat verzadigd vet ongezond zou zijn. Daarenboven dien je te weten dat het vet in moedermelk bestaat uit 50% verzadigd vet. Dicht geslibte aders bij baby’s ? Zou de natuur zo dom zijn als de stelling van profe$$or Michels.

Meer feite weten over de weldaden van kokosolie? Lees in 2de helft van september wat echte professoren en de wetenschap zegt.

Bart Maes

Share
Published by
Bart Maes

Recent Posts

Ongelukken met drinkwater door plastics, PFAS en giftige lozingen

Mondiaal gebeuren er met regelmaat ‘ongelukken’, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor (de gezondheid van)…

2 jaar ago

Asbest in waterleidingen en asbestvezels in drinkwater: gevaarlijk?

Veel kraanwater bevat asbest, afkomstig uit waterleidingen, gemaakt van oersterk asbestcement (bekend onder de merknaam…

2 jaar ago

Wat is PFAS? Zit er PFAS in drinkwater in België en Nederland?

Van PFAS (poly- en perfluoroalkylstoffen) bestaan zo'n 6000 verschillende soorten, waaronder PFOA, PFOS, PTFE (Teflon) en GenX.…

2 jaar ago

Duizenden kinderen lijden door lood in leidingen aan loodvergiftiging

Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België…

2 jaar ago

Microplastics in water, OOK in kraanwater en flessenwater

Slechts enkele merken hebben geen microplastics in hun water Microplastics zijn inmiddels overal: ook in…

2 jaar ago

10 meest vervuilende stoffen van bodem én water

Ook in het drinkwater of kraantjeswater Ernstige milieuverontreiniging, met name van de bodem en het…

2 jaar ago